fbpx

Waarom loopt een hond over een pad

Waarom loopt een hond over een padJe loopt lekker door een natuurgebied. Je hond loopt achter je, maar besluit dat hij voor je wil lopen. Hij duwt en wringt zich naar voren om verder door te gaan op het pad. Maar waarom doet een hond dat eigenlijk? Waarom wil hij zo graag op een pad lopen terwijl er genoeg plek is? Waarom loopt een hond over een pad?

Wolf op padHonden zijn dieren die zo energie zuinig mogelijk bewegen. Als ze wandelen, draven of rennen, doen ze dit bijna altijd in een tempo wat ze vervolgens voor een langere periode kunnen volhouden. Ook andere activiteiten worden doordacht uitgevoerd. Door energie zuinig te zijn, vergroot een hond zijn overlevingskans. Een hond heeft dit overgehouden van de natuur die nog steeds zo werkt. Wolven volgen ook altijd hetzelfde spoor en doen dit zelfs wanneer het heeft gesneeuwd.

Hoewel een hond dus de mogelijkheid heeft om in de omgeving rond te lopen, zie je ze veelal de paden aanhouden. En als het pad te smal is, zullen ze je wegduwen als ze er langs willen.

In de video duwt de hond de eigenaresse niet weg. Wel zie je dat de hond voornamelijk het pad neemt en alleen afwijkt wanneer er iets interessants naast het pad is.