fbpx

Goud acupunctuur bij Spondylose

Goud acupunctuur bij spondyloseJe hoort steeds vaker dat honden last hebben van spondylose. Deze vorm van artrose ontstaat wanneer de tussenwervelschijven in de wervel kolom aan slijtage onderhevig zijn. Het lichaam reageert hierop door extra bruggen te maken tussen de wervelschijven. De rug wordt daardoor minder soepel. Maar deze woekering van botgroei zorgt vaak voor pijnlijke druk punten.

Spondylose komt meestal op oudere leeftijd voor, maar kan ook bij jonge honden ontstaan. De oorzaak hiervan kan liggen aan de hoeveelheid beweging die een hond krijgt (slijtage), denk hierbij aan sporthonden, maar ook aan de lichamelijke conditie (overgewicht) van de hond. Verder komt het vaker voor bij grotere dan bij kleinere rassen.

Kenmerken bij spondylose is dat een hond minder makkelijk opstaat of niet meer in/uit de auto wil springen. Verder hebben deze honden meer last bij bewegingen die meer van de rug vergen zoals bijvoorbeeld traplopen. Ook is het mogelijk dat een hond met een kromme rug gaat lopen en/of in telgang (zoals een kameel). Na beweging (opwarmen) zie je dat het lopen soepeler gaat.

Goud acupunctuur bij spondylose gevallen kan dé uitkomst zijn. Hieronder een uitleg van de dierenartsen praktijk E. Schulze: https://sites.google.com/site/tierarztschulze/. Hij is gespecialiseerd op het gebied van goud acupunctuur. Er zijn praktijken die het ook in Nederland aanbieden, maar wanneer 1 van onze honden spondylose zou hebben, gaan we naar deze dierenarts. Hij doet niet anders sinds 1996 en is echt de specialist hier in. We zijn met Pepper ook bij hem geweest. En hij spreekt nog Nederlands ook, wel zo makkelijk als je de Duitse taal niet machtig bent.

Het adres van zijn praktijk is:

Mont-Cenis-Straße 576a, 44627 Herne, Duitsland

Sinds oktober 1996 bieden wij in onze praktijk naast de “normale”acupunctuur met naalden of laser een bijzondere vorm van acupunctuur aan:

De permanente acupunctuur door de implantatie van 24k goud op specifieke acupunctuur-punten.

1. Bij welke aandoeningen komt uw dier voor een behandeling met goud acupunctuur in aanmerking?

Tot nu toe behandelen wij met deze bijzondere vorm van permanente acupunctuur voornamelijk vormen van artrose bij heupen, knie, schouder, ellebogen. Maar ook spondylose (wervelkolom) kan met goud acupunctuur behandeld worden.

Helaas helpt goudacupunctuur NIET bij acute ziektes zoals hernia, ontstekingen en verlammingen als gevolg van zenuwletsel of tumorgroei. Vakkundig orthopedisch onderzoek én onderzoek volgens de wetten van de acupunctuur (TCM) zijn daarom voor begin van de behandeling dringend noodzakelijk.

 

2. Wat precies kan bereikt worden door goudacupunctuur?

Deze therapievorm is in eerste instantie een “pijntherapie”. Door veranderingen in het gewricht heeft de hond pijn. Als er geen pijn meer is, gaat de hond weer normaal bewegen (vaak beweegt hij anders/ eenzijdig om het gewricht te ontlasten). Hij wordt hierdoor weer beweeglijker, de hond krijgt zijn levensvreugde terug.

Na succesvolle behandeling heeft de hond meestal al binnen 1 – 2 weken geen pijnstillers meer nodig, bij sommige honden kan de dosis pijnstillers beduidend gereduceerd worden.

Belangrijk:
Goudacupunctuur kan de afwijking van het gewricht niet genezen !!

 

3. Hoe lang werkt de goudacupunctuur?

Het gaat om een eenmalige behandeling. Onze ervaring (sinds 1989) leert ons dat de goudacupunctuur het hele hondenlevenlang werkt.

 

4. Zijn er bijwerkingen te verwachten?

Tot nu toe zijn wereldwijd nooit bijwerkingen opgetreden. Een absolute voorwaarde hiervoor is dat de ingreep door een gespecialiseerde dierenarts wordt uitgevoerd.

 

5. Zijn er risico’s?

Er zijn nauwelijks risico’s. Om het goud op de acupunctuurpunt te zetten, is geen volledige narcose noodzakelijk. De hond krijgt slechts een roesje en kan direct na de ingreep door een injectie weer wakker gemaakt worden.

Maar om te voorkomen dat het goud in het gewricht komt, is jarenlange ervaring met acupunctuur noodzakelijk!!
Stelt u zich voor dat een goudstukje IN het gewricht zou komen… de hond zou grote pijn lijden en zou nog slechter bewegen omdat een vreemd lichaam in het gewricht zit.

6. … en als de goudacupunctuur niet zou werken bij mijn hond?

Goudacupunctuur werkt in 95 % van de gevallen. Zelden werkt ze niet, maar het goud zou in ieder geval geen andere therapievorm in de weg staan (b.v. operatie, medicijnen)

 

7. Hoe wordt de goud acupunctuur uitgevoerd?

Als na uitgebreid onderzoek blijkt dat de hond voor goud acupunctuur in aanmerking komt, krijgt hij een roesje. Vervolgens wordt hij bij de acupunctuurpunten geschoren, gewassen, gedesinfecteerd.

Nu wordt een lange holle naald bij de acupunctuurpunten ingebracht (doorsnee 1,1 mm). Met een pincet ga ik 3 mm lange goudstukjes via deze holle naald bij de specifieke acupunctuurpunten zetten.

Als alle punten op deze wijze behandeld zijn, zal ik eventueel nog een röntgenfoto maken om de juiste positie van de goudstukjes te verifiëren. Op deze wijze kunnen in 1 consult ALLE artrose gewrichten behandeld worden.

De hond wordt vervolgens wakker gemaakt en loopt vrolijk met uw uit de praktijk.

Scroll naar boven