fbpx

Telefoneren tijdens het uitlaten

Telefoon nu even niet - 02Ons leven gaat steeds sneller en sneller. Soms handig want met meer efficiëntie kunnen we ook meer doen. Alle ontwikkelingen hebben er ook voor gezorgd dat we via digitale media steeds meer in contact staan met elkaar. De mobiele telefoon is niet alleen maar een telefoon, maar ook goed om al je contacten op de hoogte te houden wat je aan het doen bent, altijd en overal.

Tijdens het wandelen met je hond is het een mooi moment om even afstand te nemen van al die sociale druk. Gewoon jij, je hond en verder niets. Je kan je telefoon natuurlijk wel meenemen voor het maken van net die ene mooie foto of als er een noodgeval is. Want die ontwikkelingen zorgen er ook voor dat je leuke herinneringen hebt en snel contact kan krijgen met hulpdiensten indien dat nodig is.

Bijtincident door telefoonMaar wat ik helaas veel te veel zie, is dat mensen meer met hun telefoon in de weer zijn dan hun hond in de gaten houden. Naast dat een hond merkt dat je je aandacht kwijt bent door het gebruik van je telefoon, gaat deze op pad. En soms is het nodig om je hond even terug te roepen of weer onder appel te zetten.

De hele reden om dit korte betoog te schrijven, is een bijt incident wat voorkomen had kunnen worden. Een vrouw loopt met een oppas hond en heeft deze aangelijnd. Komt er een vrouw aan met een hond, ook aan de lijn. Maar omdat die vrouw aan de telefoon zit, heeft ze niet door dat haar hond verandert en de oppas hond aanvalt (en daarbij ook nog eens valt). En in het gevecht is de vrouw die de oppas hond vast hield ook nog gegrepen (foto is te zien via de onderstaande link). En waarom? Omdat er niet werd opgelet door een telefoon gesprek.

Telefoneren tijdens het uitlaten? Liever niet en geniet van de wandeling samen met je hond.

Note: de foto met de vrouw die aan het bellen is, is niet de vrouw in dit verhaal. Deze foto heb ik eerder gemaakt voor een artikel om te laten zien wat bellen doet.