fbpx

Over Mathilde

Mathilde Palma

Waarom doet een hond wat hij doet?

Met die vraag gaat Mathilde graag aan de slag. Er is niets mooiers dan mensen de hondentaal te leren “verstaan” en ze het hondengedrag te leren begrijpen.

Gedrag van de hond ombuigen

Dat is Mathilde haar missie! Probleem gevend gedrag is niet iets waar we lang bij stil staan als we een hond in ons leven binnen laten. Met andere woorden, je kiest daar niet voor. In het begin lijkt het gedrag nog acceptabel, maar als snel kom je erachter dat je helemaal niet zoveel plezier aan en met je hond beleeft als dat je van tevoren had bedacht. Hiermee is een negatieve spiraal in gang gezet en dat is niet nodig. Soms is gedragsverandering eenvoudig en soms vergt het wat meer inspanning. Mathilde is er om je met raad en daad bij te staan. Zij zorgt er samen met jou voor dat je weer plezier beleeft aan en met je hond.

Gedrag is de rode draad

Met psychologie als achtergrond, een specialisme in ASS (autisme), ervaring in het trainen van mensen met onder meer reactieve honden en afgestudeerd als gedragstherapeut, heeft Mathilde voldoende kennis om elke uitdaging aan te gaan. Daarnaast heeft ze bewondering voor mensen die zich, ondanks de problemen die ze met hun hond ervaren, zo hard in zetten voor hun trouwe viervoeter. Daar draagt ze graag en met veel plezier haar steentje aan bij.

Hondentaal versus mensentaal, elkaar begrijpen is het halve werk!

Scroll naar boven