q Gedragstherapie - Arvid van Putten - Hondencoach

Gedragstherapie

Probleem gedrag

“Een probleem is een probleem als je het zo ervaart”

Zolang het welzijn van de hond niet geschaad wordt, zullen wij niemand beoordelen of veroordelen over hoe ze om gaan met hun hond. Het maakt ons niet uit of je hond voor je loopt of naast je of achter je. Of dat je hond wel of niet op de bank ligt. Ook niet of je wel of niet als eerste de deur uit gaat.  Wil je iets veranderen, bijvoorbeeld dat je arm niet uit je lichaam wordt getrokken, dan komen we je graag helpen. Samen met jou gaan we werken aan de oplossing.

Hulp vragen

Je hebt niet gefaald als je hulp zoekt. Het toont juist een sterk karakter om hulp te vragen. Wij gaan je dan ook niet beleren wat je allemaal fout hebt gedaan. Immers: “als je niet weet wat goed is, kan je het ook niet fout doen”. We gaan er van uit dat je het beste voor hebt met je hond en vanuit dat standpunt probeert je hond bij te sturen. We gaan je dan ook helpen met het nog beter begrijpen van je trouwe viervoeter zodat je nog meer kan gaan genieten van je hond.

Je staat er niet alleen voor

We willen je graag aangeven dat je er niet alleen voor staat. Wij gaan je begeleiden in het proces en geven je ondersteuning waar nodig.

Werk aan de winkel

Het kan natuurlijk mooi zijn om te zien hoe wij met je hond trainen. Maar uiteindelijk heb je daar helemaal niets aan. Want als wij weer weg gaan, zal je het helemaal zelf moeten doen. Daarom gaan we jou leren hoe je je hond kan trainen. Je gaat zelf aan het roer staan en wij begeleiden je hier in. Je gaat leren wanneer je iets moet doen en hoe. Of bijvoorbeeld wanneer het beter is even niets te doen. Hoe je een situatie kan aanpakken en hoe je er voor kan zorgen dat je hond gewenst gedrag gaat ontwikkelen.
Natuurlijk kan dit niet in 1 keer. We gaan tijdens de afspraak je stap voor stap meer regie in handen geven zodat je stapsgewijs op eigen benen kan staan.

Samenwerken

Samen met je hond zal je aan de slag gaan. Hoewel jij wel degene bent die natuurlijk bepaalt welke weg je in gaat, ga je dit samen met je hond oplossen. Samenwerken is de sleutel, want van onderdrukken en de baas spelen wordt niemand blij. Je hond niet, maar jij als eigenaar ook zeker niet.

Nazorg

Je gaat niet alleen samenwerken met je hond, ook wij willen graag samenwerken met jou. We zien de begeleiding niet als een eenmalig iets, wij zijn er voor je totdat het opgelost is.
Nadat je aan de slag gaat met de trainingsmethode, kan je altijd terug vallen op onze nazorg. Zolang we deze op afstand kunnen doen door middel van bijvoorbeeld mail of telefoon, is deze onbeperkt en gratis. Dan gaan we kijken hoe we je weer op het rechte pad kunnen krijgen. Schroom niet om hier gebruik van te maken. We hebben liever een vraag te veel dan dat je vast komt te zitten in je training.

Werkwijze en tarieven

Scroll naar boven