fbpx

Stichting Rottweiler Nederland

Stichting Rottweiler Nederland

Rottweiler Nederland is ontstaan vanuit de steeds meer toenemende vraag naar informatie, advies, aanschaf, (acute) hulp na incidenten, (her)plaatsing van de Rottweiler in Nederland.

Op dit moment bestaan er diverse initiatieven op dit gebied, en Stichting Rottweiler Nederland wil als onafhankelijk steunpunt er voor u zijn. Dit geld voor iedere Rottweiler in Nederland, waarbij wij geen onderscheid maken in een stamboom of stamboomloze hond.

Een kleine greep uit onze diensten zijn:

Aanschaf / Advies / algemene vragen:
Wij adviseren u graag over de aanschaf van een Rottweiler (waar moet ik op letten bij een (stamboom) fokker, of als ik een hond uit het asiel haal, pup socialisatie, pubertijd, gedrag,  opvoeding, en/of diverse problemen.
Ook voor vragen over bijvoorbeeld dagelijkse verzorging en voeding kunt u bij ons terecht.

Kan ik probleemloos een 2e hond aanschaffen en wat komt hierbij kijken?
Welke sporten kan ik allemaal met mijn Rottweiler doen, maar ook informatie over huisvesting, fokkers, dierenartsen, en wat als mijn hond ouder wordt, tot aan algemene gezondheidsvragen en verder.

Gedrags problemen / (bijt) incidenten:
Ondanks alle goede zorgen en cursussen kan het altijd gebeuren dat er een bijt of een ander vervelend incident plaats vind, de oorzaken hiervan kunnen van diverse aard zijn .
Uit ervaring weten wij dat dit voor veel onrust en problemen zorgt bij de eigenaar.
Belangrijk is om te weten dat u er niet alleen voor staat, en wij staan u graag bij raad en advies, door samenwerking en /of verwijzing naar Arvid.
Tijdens een sessie worden deze zaken behandeld, en u wordt geleerd hoe te handelen in zo’n situatie en nog belangrijker hoe u voorkomt dat de hond in herhaling valt en dit gedrag in de toekomst blijft vertonen.

(Her)plaatsing:
Om de meest uiteenlopende reden kan een eigenaar ertoe besluiten om zijn of haar hond te gaan herplaatsen. Bij ons kunt u bij uitstek terecht als u op zoek bent naar een nieuwe en door ons gecontroleerde eigenaar. Wij hanteren een strenge adoptie procedure (zie hiervoor onze website)

Heeft u vragen?
Mail ons: info@rottweilernederland.nl
Bel ons: 06 13 99 47 32
Of bezoek onze website: www.rottweilernederland.nl

Scroll naar boven