fbpx

Stichting Basset Herplaatsen Nederland

Stichting Basset Herplaatsen NederlandStichting Basset Herplaatsen Nederland zet zich inmiddels sinds 2009 in voor bassets in alle ras-variëteiten die om welke reden dan ook herplaatst moeten worden.  Ook mixen van bassets komen voor onze dienst in aanmerking. Een stamboom is dus niet noodzakelijk, wel 75% gelijkenis met één van de ras-variëteiten.

 

 

Afstand, adoptie, nazorg en advies.

Afstand:

Wanneer de basset niet meer bij de eigenaar kan blijven, zorgen wij voor herplaatsing. De eigenaar meld de hond via het formulier op de site aan, of telefonisch. Het is mogelijk indien noodzakelijk om de basset op te nemen in één van onze gastgezinnen. Deze zitten verspreid door het gehele land.

Indien de basset door gedragsproblemen herplaatst moet worden, stellen wij altijd een gastgezin voor. Voor plaatsing bij een gastgezin of een adoptant wordt er altijd vanuit de hond gekeken. Wat heeft de hond nodig en wat kan het gastgezin of de adoptant de hond bieden.

Als oud-eigenaar kunt u altijd bij ons naar de basset informeren, wij volgen de basset zijn leven lang!

 

Adoptie:

Om in aanmerking te komen voor één of meerdere van onze herplaatsers dient de adoptant zich aan te melden middels een formulier op onze website. Naar aanleiding van de verstrekte gegevens volgt een intakegesprek. Daarop volgt altijd een huisbezoek.  Als wij een profiel van de adoptant hebben bekijken wij welke basset er bij deze adoptant geplaatst zou kunnen worden.  Hierbij gaan wij altijd uit van de behoeften van de basset. Daarna volgt het voorstellen, de kennismaking en bij een gunstige reactie van alle partijen, de adoptie.

 

Nazorg:

De adoptant is verplicht de nazorgperiode te volgen. Wij hebben de eerste dagen dagelijks contact over de aanpassing van de basset in het gezin. Dit wordt daarna langzaam afgebouwd tot wekelijks. De verplichte nazorgperiode bedraagt 2 maanden. Daarna is de nazorg vrijwillig, maar duurt eigenlijk zolang de basset leeft. Wij zullen de adoptant altijd met raad en daad bijstaan.

Indien de basset onverhoopt weer herplaatst moet worden dient dit altijd via de stichting te gaan.

 

Advies:

Door onze ervaring met het ras kunnen wij degelijk advies geven of een basset wel het juist gekozen ras is. Tips en advies over gedrag, voeding, opvoeding en verzorging.

Ook verlenen wij nazorg aan eigenaren die een basset elders hebben geadopteerd. Wij zijn altijd bereid om een helpende hand te bieden. Dit heeft al menigmaal geleid tot het NIET herplaatsen van de basset!

Wij staan altijd klaar voor elke basset-eigenaar met advies, door samenwerking en/of verwijzing naar Arvid.

Wij hebben regelmatig evenementen waar iedereen welkom is die iets met het ras heeft, of meer informatie zou willen hebben. Deze staan altijd vermeld op onze website

 

Voor meer informatie: bezoek onze website www.bassetherplaatsen.nl waarop ook onze contactgegevens staan of mail ons: bassetherplaatsen@gmail.com

 

Scroll naar boven