fbpx

amor para perros

De vereniging Amor para perros helpt honden die in een noodsituatie bevinden zowel in binnen- als buitenland. Amor para perros betekent: liefde voor honden. De vereniging is ontstaan door het helpen van Spaanse honden die ten dode waren opgeschreven. Inmiddels heeft de vereniging ook vele honden geholpen uit Roemenie, Nederland en Hongarije.

In Roemenie is het wettelijk toegestaan dat de bevolking zwerfhonden dood. Voor elke hond die levend wordt ingeleverd in een overheidsasiel (lees: dodingscentrum) wordt er 50 euro betaald. Hier vindt grote corruptie mee plaats, vaak wordt dezelfde hond aan de achterkant van het asiel weer vrijgelaten zodat opnieuw de 50 euro kan worden uitbetaald. Roemenie krijgt EU subsidies om sterilisatie en castratie actie’s uit te voeren, de enige manier om het zwerfdierenprobleem aan te pakken! Maar dit geld wordt helaas gebruikt voor de corrupte hondenvangpraktijken. Als de hond niet aan de achterkant wordt losgelaten, wordt de hond binnen 14 dagen gedood. De dodingspraktijken zijn weerzinwekkend, niet voor te stellen en niet denkbaar voor mensen die enig gevoel hebben. Ook in Spanje en vele andere landen komen gezonde honden vaak op een gruwelijke manier aan hun eind.

Amor para perros ondersteunt door middel van sterilisatie en castratie acties, werkt mee door politike druk op te voeren en media aandacht, donatie acties te organiseren voor medische kosten in het land ter plaatse en door honden te laten overkomen naar Nederland die geen kans meer maken in het land zelf.

De vereniging staat ingeschreven bij de kamer van koophandel, beschikt over vakbekwaamheid honden en kattenbesluit, staat ingeschreven bij de Gezondheidsdienst voor Dieren en NVWA. Dit houdt in dat zij worden gecontroleerd door de Nederlandse Overheid en dat zij alle licenties hebben om dit vrijwilligerswerk te doen. Ook alle contacten in het buitenland zijn gecontroleerd en betrouwbaar waardoor er gegarandeerd veilig gewerkt wordt.

De vereniging bestaat naast het bestuur uit een groep ervaren vrijwilligers; voor de nazorg, afleggen van huisbezoeken, ondersteunen van adoptanten en gastgezinnen, matching, ontwikkeling en beheer van de website, werven van donaties, promotieactiviteiten, vluchtbegeleiding etc.. Hiervoor worden nog steeds meer vrijwilligers voor gevraagd!

amor para perrosDe honden die naar Nederland overkomen zijn ge-ent, hebben Europees paspoort, zijn gechipt en indien ze volwassen zijn gesteriliseerd of gecastreerd. De honden worden eerst ondergebracht bij particuliere gastgezinnen zodat de hond eerst kan wennen aan het leven in Nederland. Na enkele weken wordt er een eerste profiel opgemaakt: hoe gedraagt de hond zich ten op zichte van andere honden, katten, kinderen. Is de hond zindelijk. Hoe gaat het wandelen buiten. Kan de hond alleen zijn? Zo kan er voor de hond een juiste adoptant worden gezocht. Het profiel van de hond wordt in de loop van de tijd steeds bijgesteld. Door een juiste en kritische selectie te maken zijn er gelukkig weinig herplaatsingen.

Meer informatie: www.liefdevoorhonden.nl

e-mail: info@liefdevoorhonden.nl

Telefoon: 06-39469840