fbpx

Stichting Kerbert DierentehuisDe stichting Kerbert dierentehuis is een asiel voor honden en katten waar de dieren zelf erg hoog in het vaandel staan. Het is opgericht in 1953 en tegenwoordig erkend door de Dierenbescherming. De medewerkers zetten zich dag en nacht in samen met een grote groep vrijwilligers om de dieren te verzorgen en uiteindelijk bij een nieuw baasje te plaatsen. Het asiel wordt geleid door 4 medewerkers. Voor grotere en financiële zaken is er een manager vanuit de dierenbescherming aangewezen. De medewerkers geloven dat er voor elk dier een baasje te vinden is; al duurt het soms even. Het asiel heeft een non-euthanasie beleid. Dit betekend dat er alleen dieren geëuthanaseerd worden vanwege zware medische problemen of die een gevaar voor de maatschappij vormen. Het asiel maakt geen onderscheid in ras en dus worden alle honden aangenomen voor afstand ongeacht welk het ras.

Sheba
Mascotte Sheba – Dogo Canario

De medewerkers hebben zelf veel ervaring met trainen en gedrag van honden. In de uitzonderlijke gevallen dat het toch niet lukt, vragen ze Arvid van Putten om naar de hond te kijken.

Geschreven door het asiel: “Toen wij een rottweiler binnen kregen voor afstand die niet te benaderen bleek hebben wij contact gezocht met Stichting rottweiler Nederland en die bracht ons in contact met Arvid van Putten. Na de sessie is het snel beter gegaan met de hond en heeft hij binnen een paar weekjes een nieuw thuis gevonden. Sindsdien hebben we Arvid van Putten al vaker laten komen voor honden met zware gedragsproblemen zodat ook hun na training een nieuw baasje kunnen vinden. We zijn het erg eens met zijn werkwijze en leren daar zelf ook van.”