fbpx

Hieronder kan je lezen wat andere vonden van bijvoorbeeld een Workshop, de lessen op Edupet, een lezing of een spreekuur.

Wil je zelf een referentie achterlaten? Dan kan dit hier: Schrijf referentie

 

Geschreven door: Jacqueline
Referentie over: Spreekuur
Hey Arvid

Nogmaals bedankt voor je goede uitleg en geduld , we zijn al een eind gekomen en gaan gewoon door .
Ik kan je niet zeggen hoe blij ik ben !

Groetjes Jacqueline en Lizzy

Geschreven door: Astrid van Hoeij
Referentie over: Lezing
Vorig jaar was ik bij een lezing van Arvid bij Hondeschool Enzo. Er was me iets bijzonders bij gebleven en 2 weken geleden heb ik het verhaal van Arvid in praktijk kunnen brengen.
Ik liep in het bos met mijn hond aangelijnd en plotseling stond er op zo'n 50 meter een grote herdershond los met zijn lippen duidelijk opgetrokken. Oké dan, en nu? De hond begon op ons af te rennen. Oh nee, de dood of de gladiolen, nu moest ik iets. En in een fractie herinnerde ik me Arvid: Hou je eigen hond achter je, zet een stap naar voren, steek je hand op en roep zo hard als je kunt: STOP. Nou dat deed ik en ik riep nog van alles (opdonderen, ga weg) en zo hard, de hond schrok zich een hoedje. Stopte met rennen en liep weg. Oh gelukkig. Wel knikkende knieën, ik vond het heel traumatisch. Maar Arvid hartstikke bedankt! Nu weet ik hoe het moet, dit had wel eens heel anders af kunnen lopen.Groetjes Astrid van Hoeij en Joris m'n hond.

Geschreven door: Yvonne Vermeulen
Referentie over: Lezing
Ik was bij de lezing van Kc Dordrecht aanwezig. Ik vond het een goede lezing, had alleen wat meer verwacht (praktische invulling) omdat er alleen trainers aanwezig waren

Geschreven door: Miran den Heijer
Referentie over: Lezing
Hoe anders ik vergeleken met veel mensen over bepaalde dingen denk maar nooit zo goed in woorden ben dit duidelijk of juist over te brengen stond daar ineens iemand die dit wel kon en over veel dingen net zo denk. Als wolfhond eigenaar is het een vreemde gewaarwording om Arvid zo te horen , hij kan het duidelijk overrbrengen en houd zijn lezing ook erg levendig waardoor iedereen goed aandacht voor hem heeft. Zelf eigenwijze anders denkende ik heb nog wat dingetjes opgestoken en vond het een hele fijne en goede lezing 🙂

Geschreven door: Hansje Wonink
Referentie over: Lezing
Je enthousiasme en liefde voor de hond spreekt boekdelen. Het was inspirerend om naar je te luisteren

Geschreven door: Rita Bodaan
Referentie over: Lezing
Arvid ontzettend bedankt het was echt heel erg leuk en zeer leerzaam. Ook erg leuk het stukje vertrouwen en angst pffff Het eerste woordje vertrouwen was toch wel eruugg lastig

Geschreven door: Yvonne Schoorl
Referentie over: Lezing
Was een ontzettend leuke en leerzame lezing. Bedankt

Geschreven door: Ruud Schoorl
Referentie over: Lezing
Het was een erg goede lezing Arvid dank je wel!

Geschreven door: Esther van Grootel
Referentie over: Lezing
Afgelopen 29 oktober heeft dierenspeciaalzaak Faunaland van Grootel Horst in samenwerking met Arvid van Putten een lezing georganiseerd in Venray. Met als thema: "De hond in onze samenleving".

Arvid heeft op een duidelijke en inspirerende manier aan de leiders van hun hond uitleg gegeven! Hij heeft de lichaamstaal van onze honden goed uitgelicht met de bedoeling dat we onze hond beter begrijpen waarmee de communicatie soepeler verloopt. Ook heeft hij d.m.v. de escalatieladder heel goed de manier van communiceren van een hond omschreven, als je hier alert op bent kun je de situatie tijdig bijsturen.
De mensen waren enthousiast en gingen met goede voornemens naar huis!

Geschreven door: Gwen Wijnands
Referentie over: Lezing
Niet alleen is het geweldig om honden te hebben maar ook om te weten waarom je hond doet wat ie doet. En of je eventueel dingen anders kan doen om je hond nóg beter in z’n vel te laten zitten.
Arvid kan dit goed uitleggen en de foto’s en filmpjes houden het levendig waardoor je je aandacht er goed bij kunt houden.

Geschreven door: Debby Hinlopen
Referentie over: Workshop
tijdens het weekend van Prins Petfood stukje van de van Arvid gevolgd en wat was dat leuk en leerzaam. de opdrachten waren echt een oog opener zo van oja zit het zo. en de uitleg was heel duidelijk. Ik heb er zeker wat van geleerd . bedankt
groetjes

Debby Hinlopen

Geschreven door: Jolanda Verhoef
Referentie over: Workshop
Zeer boeiende workshop Heel veel informatie, die afwisselend werd verteld

Geschreven door: Carli Bolwidt
Referentie over: Workshop
Ik vond het een heel interessante en leuke dag. Fijn ook dat er voldoende ruimte was voor vragen.

Geschreven door: Loes Konijnendijk
Referentie over: Workshop
23 mrt 2014
Mijn hoofd is nog vol van alles wat ik gezien en gehoord heb - het was voor mij meer dan de moeite waard. Ik ben opgegroeid met honden die bij ons terechtkwamen om verschillende redenen. Ik heb echter geen ervaring met de soort situaties die zondag aan de orde kwamen, behalve als kind van ongeveer 8 jr toen mijn hondje gegrepen werd door een valse herder van een boerderij. Een opengescheurde keel was het resultaat. Mijn vader heeft Tommie verpleegd en zelfs jaren later, als mijn vader zei 'koppie doen' ging hij al languit liggen. Mijn enige hond als volwassene was een Mechelse herder, die in het bos gevonden was met een stuk touw om haar nek. Ze is 12 jr geworden en was een wereldhond. Is in 1987 overleden en ik heb daarna nooit een hond meer gehad. Ik sta sinds 2011 op de wachtlijst voor een puppy Markiesje. Dat wordt mijn cadeautje als ik stop met werken aan het begin van de zomer. Naar aanleiding daarvan ben ik met 'huiswerk' begonnen, waarbij ook jullie workshop hoorde. Nog nooit een pup gehad en nog nooit zelf een hond uitgekozen. Spannend dus en erg leuk om naar uit te kijken. Ik vroeg me af wat je van puppy cursussen vindt? En hoe vind je er een die je aanspreekt? Het is een lang verhaal geworden, maar vond het leuk om te vertellen. Ik ga eventuele volgende werkshops van jullie in de gaten houden. Hartelijk dank voor een leerzame dag!

Geschreven door: Jacqueline de Brouwer
Referentie over: Workshop
De workshop "door de ogen van de hond" was geweldig. Eerst de theorie en daarna meteen de voorbeelden in de praktijk, waardoor het ook heel erg duidelijk werd. Ik heb hierdoor geleerd om heel anders naar mijn eigen honden te kijken.
Ik heb een super dag gehad!!

Geschreven door: Dorie Kuijpers
Referentie over: Workshop
Echt een aanrader voor iedereen die meer wil weten over zijn/haar hond. Duidelijke uitleg en er was ruimte voor vragen. Ook het gedeelte dat Arvid met probleem honden aan de gang ging was heel erg interessant. De tijd vloog voorbij en ik vond het jammer dat het afgelopen was. Arvid en Kim het was geweldig, zowel de workshop als de verzorging. Toppie !!!!!!!!!!

Geschreven door: Robert en Lilian Verbeek
Referentie over: Workshop
Wij vonden de workshop erg leerzaam.
We hebben op een andere manier leren kijken naar onze hond en wij hebben ook al veel tips toegepast en we zien dat dat onze hond ten goede komt, dus bedankt hiervoor.

Geschreven door: Talitha Spaink
Referentie over: Workshop
Ik heb afgelopen zondag 23 maart de workshop 'Door de ogen van de hond' bijgewoond samen met een vriendin. Wat een ontzettend leerzame en leuke dag! Arvid kan ontzettend boeiend presenteren, waardoor de heel theorie duidelijk is. Ook was er voldoende gelegenheid voor vragen over de theorie, mocht er iets toch niet duidelijk zijn of je iets te vragen hebben over je eigen hond mbt deze theorie. 's Middags liet Arvid de theorie in praktijk zien met een aantal zogenaamde 'probleemhonden'. Heel interessant om hetgeen je 's morgens hebt geleerd direct 'real life' te kunnen zien en bevestigd te krijgen. Tussen de theorie en praktijk ook nog genoten van een heerlijke lunch. Kortom, een geweldige dag die mij geleerd heeft nog secuurder naar de lichaamstaal van mijn hond te kijken alvorens conclusies te trekken!

Geschreven door: Henny van Wezel
Referentie over: Workshop
Afgelopen Zondag 23 maart hebben wij Hettie en ik de workshop gevolgd. Wij hebben er ten volle van genoten, maar vooral ook veel wetenschap en informatie over onze huishond opgedaan. De volgende workshop zullen wij ook weer proberen er bij aanwezig te zijn. Dus tot ziens. Groetjes Henny van Wezel en Hettie Floren.

Geschreven door: Margreet Bolwijn
Referentie over: Lezing
Gisteravond ging ik naar een lezing van Arvid in Nieuw-Roden. Het was een erg interessante en inspirerende avond. Ik vind het vooral erg mooi dat Arvid het welzijn van de hond duidelijk volledig centraal stelt. Hij is zeer ervaren in het behandelen van probleemgedrag van honden en is erg creatief in het vinden van oplossingen.Daarbij is hij een erg leuke en onderhoudende spreker.De enige tip die ik kan bedenken is dat mensen van tevoren hun vragen laten weten aan Arvid en dat die dan een keuze kan maken in welke vragen te gaan beantwoorden. Kortom, een echte aanrader!

Geschreven door: Annet
Referentie over: Lezing
Gisteren een lezing gehad van Arvid over communicatie en probleemgedrag. Erg leerzaam en leuk! Zeker voor herhaling vatbaar! Kim en Arvid bedankt.

Geschreven door: Cora en Baco
Referentie over: Workshop
Hoi Arvid,
Ik heb er veel van geleerd van de workshop. Ik hoop dat je ons hier thuis ook nog is kan komen helpen. Ik denk dat ik dan een hoop heb overwonnen met Baco. Baco gaat steeds meer vooruit met andere honden alleen aan de riem is hij nog wisselvallig, maar ik wil je zeker bedanken dat je mij zelfvertrouwen heb gegeven. Zo gaan we een treetje vooruit en zo een naar beneden toch toen ik het niet meer zag zitten en je mailde was je er om raad en advies te geven. Hartstikke bedankt hier voor en en ook namens Baco dat wij toch af en toe een heerlijke wandeling kunnen maken. Geoetjs Cora en Baco

Geschreven door: inge van westerhoven
Referentie over: Spreekuur
vorige week naar het spreekuur geweest in horst. zoals al te verwachten was lag het gedrag van Jerry meer aan onze houding als aan die van Jerry. Van Arvid hebben we tips gekregen hoe het aan te pakken. ijverig ben ik met Jerry aan de slag gegaan. eerst geprobeerd met de tip van eten meenemen. daarna wou ik echt nog wel een stapje verder zonder altijd eten mee te hoeven nemen. Aangezien Jerry wel altijd goed luisterde als mijn dochter met hem liep gaf Arvid de tip sta er hetzelfde in als je dochter het doet,. niet nadenken en gewoon doen. de hond zal dan volgen omdat je niet twijfelt en andere dingen aan je hoofd hebt. Dit laatste vergt wel de meeste oefening maar het gaat steeds beter.
Het was die dag wel opvallend dat de meeste honden geen "probleem" gedrag vertoonde. toch maar heel veel Arvid's kloonen en in ieder gezin met dieren neerzetten. zo is wel goed te zien wat het gedrag en houding van een mens met een dier doet.

Geschreven door: Angela Verbong
Referentie over: Spreekuur
Het "spreekuur "was erg leerzaam. Altijd leuk om met mensen samen te werken die jouw proberen te helpen. Heb er veel aan gehad! Ook de after-mail met tips, stel ik erg op prijs.

Ook namens Toby bedankt Arvid!

Geschreven door: Hedwig Cools
Referentie over: Workshop
Het was inderdaad een leerzame,leuke dag!Wij kwamen vanuit Belgie en het was zeker de moeite! Ben de volgende dag in je boek beginnen lezen en onze honden en ikzelf waren blij verrast met het cadeau dat we kregen toen de dag erop zat!!Bedankt Arvid,Kim en Pepper!

Geschreven door: Imke Singing in the rain
Referentie over: Edupet
De cursus hondengedrag, bij Edupet, afgelopen april, werd de ochtend gevuld door Estaban Rivas, die heel diep in ging op communicatie bij honden en andere dieren. Heel erg interessant en goed en duidelijk uitgelegd. De middag was voor Arvid. Het ging over communicatie en mis-communicatie bij honden, en mensen. En het buiten gewoon interessante onderwerp de lichaamstaal. Arvid had goede interactie met de groep cursisten, en liet ons ook kleine opdrachtjes doen. Verder verteld hij alles op een duidelijke manier, en door middel van fotos was het eigenlijk niet mogelijk om niet te begrijpen wat hij bedoelde. Nou ben ik zelf bijna een wandelende honden encyclopedie, en was er veel al bekend voor mij. Ik heb mij geen seconde verveeld of afgevraagd wat ik er deed. Natuurlijk waren er ook wat nieuwe dingen, waar ik gelijk de volgende dag al veel aan heb gehad in mijn werk met hondjes. Ik vond het een geweldige dag, en heb al helemaal zin in de specialisatie cursus!

Geschreven door: Rosa Zantingh
Referentie over: Workshop
Arvid voor het eerst op een bijeenkomst ontmoet. Hij vertelde over honden en gedrag en hoe je dat het beste aanpakt, hij stelde ook vragen over honden, mensen mochten ook vragen stellen.Ik wist ook al veel over honden, heb bijna 20 jaar op de hondenschool gezeten en diploma’s met mijn 3 hondjes gehaald.Met de laatste een onzeker hondje gaat het niet allemaal even gemakkelijk. ik leerde van Arvid dat je ook je hond mag beschermen,dat had ik nooit geleerd. we hebben even gepraat , het is inmiddels ruim een jaar geleden en er zijn verbeteringen met Chanel, maar je eigen hond staat zo dichtbij je dus het blijft soms lastig.Ik heb ook Arvid zijn boek een heel goed boek waar veel gedrag van mensen met honden staat beschreven. heb ook nog wel eens mail kontakt met Arvid.

Geschreven door: Gonda Rigter
Referentie over: Workshop
Dit was de eerste keer dat ik een workshop heb meegemaakt, de ochtend met de theorie vond ik heel leerzaam,vooral het herkennen van stress signalen vond ik erg leerzaam, alles werd duidelijk uitgelegd, jammer was de kou ‘s middags toen in de praktijk getoond werd hoe om te gaan met verschillende problemen.ook hier was het heel duidelijk uitgelegd.Ik vond de dag omvliegen en op het eind van de dag ook nog zo’n leuke doggybag!! hartelijk bedankt voor de leerzame dag.

Geschreven door: Nancy
Referentie over: Workshop
Was zeker een leuke dag! Er kwam van alles voorbij, Veel dingen die ik heb geleerd. Dingen die ik was vergeten en weer werden opgehaald en ook dingen die ik al wist. Maar één ding is zeker: Met respect, geduld en consequentie kan je heeeeel veeeel bereiken!

Geschreven door: Nathalja
Referentie over: Workshop
Leuke en leerzame dag…leuk om jullie eindelijk te ontmoeten.

Groetjes Nathalja

Geschreven door: Margareth Stassen
Referentie over: Workshop
Het was inderdaad een zeer leerzame en leuke dag! Sommige dingen weet je eigenlijk wel maar toch goed om weer eens te horen en dan zelf maar weer in de praktijk te brengen. Voor de innerlijke mens is ook zeker goed gezorgd en een erg leuk goodiebag voor de hond gekregen.

Geschreven door: Inge de Rover
Referentie over: Workshop
Beste Arvid, De workshop viel me erg tegen, veel (geld)voor weinig (nieuwe info)onprettige houding o.a van jezelf ,de fotograaf en familie,slecht verstaanbaar/zichtbaar door achtergrondgeluiden. Zelfs notitiebloc en pen moest zelf worden meegenomnen,kon dat niet eens van die 60 euro betaald worden? Ik had het leuk gevonden ook bij onze vereniging te introduceren maar dat gaat niet gebeuren na 3-2.. Dik verdienen voor jullie , jammer . Zou het waarderen als ook deze reactie geplaatst wordt op de site maar dit zal niet gaan gebeuren, vrees ik .Commercieel geheel! Groet Inge

Geschreven door: Lucia
Referentie over: Workshop
Afgelopen zondag was een leerzame en mooie dag, dank je wel Kim en Arvid!!!!

Geschreven door: Priscilla van Schie
Referentie over: Workshop
Het was een geweldige dag en een volgende keer in de buurt hoop ik er zeker weer bij te zijn! Veel geleerd en alle kennis in de praktijk thuis gaan brengen!
Spread the word van Arvid!

Geschreven door: Marieke
Referentie over: Workshop
3 februari heb ik de workshop door de ogen van de hond bijgewoond. De dag betekende voor mij vooral bewustwoording. Een hoop zaken waren al bekend, maar zeker niet verkeerd om nog eens te horen. Ik heb dan ook gelijk de knop omgezet thuis en ga mijn uiterste best doen deze zo te behouden. Dat houdt voor mij vooral in om de irritatie die ik bij mijn labrador heb te negeren en hem anders te benaderen. Ik ben erg benieuwd of dat gaat werken en het zal van mij een hoop geduld en rust in mijzelf vergen. Ik had graag wat dieper op het leiderschap ingegaan om voor mezelf nog wat meer handvaten te hebben. Erg jammer was het ook dat het tijdens het praktijkgedeelte slecht weer was waardoor we als groep niet actief meekeken en dachten. Wanneer jullie een cursus organiseren die hier verder op door gaat ben ik absoluut wel van de partij. Het was goed geregeld, locatie was prima, dus al met al heb ik een leuke dag gehad! Bedankt Arvid en Kim!

Geschreven door: Kim Speet-Boulengier
Referentie over: Workshop
Zondag 3 februari 2013 bij de Workshop “door de ogen van een hond” geweest van Arvid en Kim. Het was heel goed georganiseerd. Mooie lokatie, genoeg te eten en drinken en veel (vrouwen) die interesse hadden in het hoe en waarom van onze honden. Ik vond de opbouw van de workshop goed in elkaar zitten. Alle voorkomende signalen kwamen voorbij (wel al bekent bij mij, maar zeker de moeite waard om te herhalen), goede foto’s, filmpjes en uitleg. Veel momenten van ..oja…ooo zo kan het ook..het lijkt zo simpel maar ondertussen….De “probleemhonden” zijn allemaal aan bod gekomen en ook hier weer van geleerd zeg! En de laatste gezamelijke oefening (ik zal ‘m niet verklappen) was super goed om te doen…wat een indruk maakte die op mij! Arvid, Kim, het is een aanrader voor iedereen!! Heel erg bedankt!

Geschreven door: Priscilla
Referentie over: Workshop
Op 3 februari 2013 ben ik aanwezig geweest bij de eerste workshop van Arvid! Deze was goed verzorgd door Arvid en zijn vriendin Kim! Het was zeer leerzaam en ik kijk nu met hele andere ogen naar mijn Border Collie pup! Ik weet nu meer over het gedrag van honden en de signalen waar je op kunt letten! Mijn hond blij, want bij thuiskomst vond hij het geweldig dat ik nu begreep waarom het een en ander deed! Je hond de baas? Nee je bent een leider, en dat kun je alleen zijn door wederzijds respect, niet met frustratie handelen, maar juist met kalmte. Je neemt het over van de hond, zodat hij geen eigen invulling hoeft te geven aan het leiderschap, dus probleemgedrag sneller achterwege laat! Goed verzorgd dus, veel en boeiende info! Meteen het boek aangeschaft na afloop, nieuwe mensen ontmoet! Kortom echt een top dag!!! Dankjewel Arvid en Kim!

Geschreven door: Nita Dubbelman
Referentie over: Workshop
Ik vond het een leerzame dag. Ik heb al 26 jaar honden.Maar dat wil niet zeggen dat je alles goed doet natuurlijk. Je vergeet veel en er sluipen dingetjes in. Ik had tijdens en achteraf de workshop meerdere oh ja! momentjes. Zo van je weet het wel maar je doet het niet. Ik ben me nu meer bewust van hoe ik tegen mijn 4 honden doe.Ik heb er dus zeker wat van opgestoken. Voor herhaling vatbaar en een aanrader voor mensen die met honden te maken hebben. En het was ook nog eens een gezellige groep mensen. Dus zeer positief allemaal.

Geschreven door: Johan Breunis
Referentie over: Workshop
Hallo mensen. Mijn naam is Johan en gisteren was ik bij het DWDC in Wezep en heb daar een sessie van Arvid mee mogen maken. Wat mij daarbij opviel was dat hij een manier heeft die voor een gedeelte dwars staat op de gangbare methodieken en dat vind ik wel van lef getuigen. Want wat zou er nou nog makkelijker zijn om je aan te sluiten bij de grote meerderheid en op die manier geld te verdienen. Nee hij heeft duidelijk zijn eigen weg gekozen en dat spreekt mij enorm aan. Nu heb ik mijn hele leven al honden en ben ook wel zo arrogant om te denken dat ik er best wel wat vanaf weet. En toch heb ik daar gisteren best wel een boel opgestoken en er in die zin zeker veel aan gehad. Dus ik voor de mensen die denken wat doet die man nou zou ik zeggen ga als je de kans krijgt een keer kijken want het is meer dan de moeite waard! Groetjes Johan!

Geschreven door: Natasja Timmermans
Referentie over: Workshop
Op 10 Juni heb ik met mijn hond ( Portugese waterhond Ziva) deelgenomen aan de workshop van Arvid. Ik had al eerder een lezing van hem bijgewoont en zijn manier van werken spreekt mij enorm aan. Op de workshop heb ik behalve de problemen kunnen voorleggen die ik met mijn eigen hond had weer beter leren kijken naar gedrag. Zowel van de hond als van de begeleider natuurlijk. Voor mijn hond heb tips gekregen waar we mee aan de slag zijn gegaan. Een hele interessante dag, zeker voor herhaling vatbaar. Er was een grote diversiteit in de groep, dat maakte de dag nog completer.Een hele leuke groep.

Geschreven door: Anita Cox
Referentie over: Workshop
zondag 10 juni 2012,het was zover Joep mocht mee naar Arvid.wandelen met Joep(jack-russel)was niet altijd even leuk hij viel altijd uit naar andere honden. met open mind aan gekomen,niet te veel verwachtend, ben ik hier in gestapt.Arvid heeft laten zien wat je kan bereiken door je positief op te stellen tegen over je hond,en ja het werkt in de praktijk. het heeft mij en Joep enorm geholpen,en samen gaan we nu ook met veel meer plezier wandelen. het was een mooie ervaring wat je met je gevoel kan bereiken ,met je hond maar ook voor jezelf want dat is misschien nog wel het belangrijkste,hoe ga je om met je hond. Arvid en Kim nog bedankt ook namens Joep. groet, Anita

Geschreven door: Sabine Kerstens
Referentie over: Workshop
Referentie: Workshop “Je hond de baas” in De Mortel. Omdat ik vanwege mijn werk als honden uitlater bij Dog-Walker Hondenuitlaatservice veel met verschillende honden te maken heb, sta ik altijd open om dingen bij te leren voor de omgang met de honden. Heb Arvids boek met veel plezier gelezen en veel hierin uit de dagelijkse praktijk herkend. Was erg benieuwd of dat tijdens de workshop ook zo was. Nou dat was zo, een gezellige leerzame interactieve workshop, waar ik ook weer vooral op mezelf (gedrag)werd gewezen. Letterlijk en figuurlijk! Een hond gewoon een hond laten zijn, accepteren dat ie dat is, en jezelf niet druk om anderen maken. Ook jezelf niet door de ogen van anderen gaan zien, of je hond door de ogen van anderen zien. Rust en kalmte kan je redden! Leuke oefeningen gedaan om je in een hond te kunnen verplaatsen en door de ogen van een hond de omgeving te kunnen ervaren, was voor mij ook erg leerzaam. Erg verfrissend. Het middag programma met de probleem honden waar door Arvid duidelijke en passende oplossingen voor het probleemgedrag gevonden werden, en dit als toepasbaar handvat aan de eigenaren aangeboden werd. Leerzaam. De eindoefening, directie geven aan een groep, kon ik ook de volgende dag thuis in mijn gezin toepassen. Kijk dat vind ik leuk. Gelijk waar voor mijn geld. Dit is niet de eerste workshop op gebied van hondengedrag die ik heb gevolgd, maar wel eentje waar ik duidelijke toepasbare informatie kreeg, en waar mens- en hondvriendelijk gewerkt wordt! Voor iedereen aan te raden!

Geschreven door: Reinald
Referentie over: Workshop
22-4 was t dan zover. De workshop Je hond de baas? zou voor t eerst in Drachten worden gegeven!! De morgen werd gevuld met theorie. Dit natuurlijk over honden! s Middags gingen we met de eigen )probleem?)honden aan de slag. Als de dag in een woord zou moeten worden samengevat, is dat observeren!! En dat observeren is reuze handig om niet in allerlei (negatieve) emoties verwikkeld te raken!! In ieder geval: Arvid bedankt voor deze leuke dag!!

Geschreven door: Yvonne Bayens
Referentie over: Workshop
Een echte aanrader, de workshop van Arvid. Helder over hoe om te gaan met je hond. Rust en vertrouwen in jezelf levert bijna al leiderschap. Geen baas, geen macht, gewoon jezelf zijn. Workshop wordt gegeven met veel respect voor de mens en de hond. Zeker de moeite waard voor iedereen!

Geschreven door: Greet Abbink-Burgers
Referentie over: Workshop
Op 19 februari 2012 heb ik met mijn Herdershond Kazan de workshop van Arvid bezocht. En hoewel ik al wel het nodige weet of hondengebied was dit toch wel weer een eye-opener. Je verzand soms toch in je eigen wereldje en dan heb je weer even steun aan een andere inkijk. Wat ik bijzonder waardeer aan Arvid is zijn mensenkennis, zijn liefde en respect voor de mensen en de kunst om zijn visie op een uitstekende wijze over te brengen zonder iemand daarbij in verlegenheid te brengen. Alle lof ook voor zijn rustige, leider uitstraling, iets om jaloers op te zijn … maar ook de manier waarop Arvid ons uit kan leggen hoe ook wij die rust kunnen bezitten en het leiderschap kunnen leren. Heel veel liefde voor de hond, heel veel rust, geen ruwe behandelingen, niets van dat al. De workshop geeft je een goede kijk in het wezen hond maar ook in je eigen ziel. Een absolute aanrader!