fbpx

Referenties Hondencoach Arvid van Putten

Bij het inhuren van een gedragstherapeut is het belangrijk om te weten of de kwaliteit behaalt wordt zoals gewenst. Alleen de mensen die hondencoach Arvid van Putten hebben ingehuurd kunnen je dit vertellen. Lees hier onder naar de ervaringen.
Klik op schrijf referentie als je zelf een referentie hondencoach achter wilt laten: Schrijf referentie

Wil je zien welke problemen hondencoach Arvid van Putten onder andere is tegengekomen in zijn werk, ga dan naar de kaart.

 

Referenties:

 

YES YES YES. Diploma in da pocket!

Nee, niet mijn diploma, die van Barkas op de hondenschool. Barkas was reactief naar andere honden en daar is ze heel hard mee aan de slag gegaan. Maar goed, ik kan wel een heel verhaal vertellen. Nina kan dat veel beter. Aan het einde van het filmpje zie je haar examen op de hondenschool.

 

Sabine heeft me laten komen om te werken aan het gedrag van Harry. Hier verteld ze hoe ze dit heeft ervaren. Dank je voor de mooie woorden Sabine!

 

Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt. Of je nu je hele leven lang honden hebt gehad of bijvoorbeeld zelf honden hebt getraind. Het kan soms handig zijn als iemand anders even naar de situatie kijkt. Een frisse blik kan wonderen doen.

Cees en Cindy zijn Old English Bulldog fokkers en zij kwamen er even niet meer uit. Het is fijn dat ik ze heb mogen helpen om hen te helpen zodat ze Snow verder kunnen trainen. Ze hebben Snow gekregen toen ze 4-5 maanden oud was. De basis hebben ze Snow niet mee kunnen geven. Daarnaast is ze aangevallen door een hond die uit een tuin is ontsnapt. Snow was toen 9 maanden oud.

 

Veel van het hondengedrag is te veranderen, zo ook het gedrag van Marli. Een mix uit Spanje die uit angst de aanval inzet naar andere honden. In dit filmpje Marianne aan het woord over haar ervaringen van het consult.

Geschreven door: Sylvia Wieringa
Referentie over: Coaching
In de stromende regen met Tjaboo geoefend om m relaxed te krijgen naar andere honden.
Veel geleerd en resultaat nu is tjab die zich happy voelt. Ik had n foto gemaakt want mijnheer ligt te slapen naast een franse bulldog en op de bank een pup....totale zenn dus.
Bij problemen is hij in staat t verschil te maken! En de hond vaart er wèl bij.

Geschreven door: Gerda
Referentie over: Coaching
Onze bull (7 maand) is was al iets angstig, als er bezoek kwam blafte ze en gromde en hield afstand na het bezoek toe. Ook buiten als er iets was wat zij niet kende dan blaasde ze als een paard en wou niet verder
lopen. Dus Arvid ons probleem voor gelegd. Na een bezoek van Arvid bij ons thuis, is het probleem boven tafel. Als er bezoek komt nodigen ze haar uit om te spelen en het gaat met sprongen voor uit ook krijgt zij meer vertrouwen buiten. Dingen waar ze bang voor was loopt ze nu met staart omhoog bij langs. Arvid bedankt

Geschreven door: Jacqueline
Referentie over: Coaching
Beste Arvid ontzettend bedankt voor de telefonische en e-mail contact , door de aanwijzingen zijn we opnieuw begonnen en nemen we ook de tijd voor Lizzy .
Dit is al de 4-de keer het opbouwen van tijd , en heel fijn dat je vermelde dat je niet meer helemaal terug naar af bent als er weer eens een terug valletje is , dat je maar iets terug in de tijd moet gaan .
Je advies en geduld wordt zeer op prijs gesteld .
En we zetten ook door met deze aanpak om Lizzy alleen te leren blijven , al zal het misschien nog weleens soms met vallen en opstaan gaan .
Je hebt me heel erg geholpen en ben je heel dankbaar !!
En ik kan andere mensen aanraden met problemen van hun hond , schakel Arivd in .

Geschreven door: René de Jager
Referentie over: Coaching
Hallo Arvid,
Ik zou graag even met jou willen bellen over een plan wat ik heb. Hoe,kan ik jou bereiken?
Groet, René de Jager

Geschreven door: Sandra
Referentie over: Coaching
Dankzij een bezoek van Arvid, weten wij nu wat een speeltje of een balletje doet voor onze hond Basil. Dachten wij dat we hem een plezier deden door hem flink achter de bal aan te laten rennen om zo zijn energie kwijt te raken, kom je er op een zaterdagmorgen dankzij Arvid achter dat die bal alleen maar voor een adrenaline-stoot zorgt, waardoor je hond zo onrustig is.
Confrontaties met alles wat Basil spannend en een tikje eng vindt, worden nu heel anders aangepakt en ondanks het adrenalinegehalte (nog steeds hoog na een paar dagen niet meer spelen met balletjes), zie ik direct al verbetering! Basil vindt nog steeds alles vreselijk spannend en weet niet goed wat hij aanmoet met vogeltjes, eendjes, ganzen en (sommige) andere hondjes, maar ik heb het gevoel meer controle te hebben waardoor Basil toch steeds kalmer wordt bij die confrontaties buiten.
Arvid, dank je wel voor het inzicht en begrip wat jouw bezoek gebracht heeft!

Geschreven door: ingrid mulder
Referentie over: Coaching
Ik heb hele goede tips gehad van arvid waar je direct mee aan de slag kan en zo mooi als het werkt dat geeft je een boost om verder te trainen met mijn 2 honden.

Geschreven door: saskia van het schip
Referentie over: Coaching
"Hij vertoont bijtgedrag, kan niet overweg met andere honden, katten en kinderen en heeft een ervaren baas nodig", was de boodschap van het asiel toen ik de vier jaar oude Shi Tzu kwam bekijken.
Hij zat er negen maanden, één plaatsing was mislukt door het bijtgedrag.

Ik durfde het wel aan, had al drie keer eerder met succes een hond uit het asiel gehaald.
De eerste dagen ondervond ik een agressie zoals ik nooit had meegemaakt en was ik overstuur.
Het asiel gaf me de naam van Arvid, die heb ik gebeld.
Arvid zei dat een deel van het gedrag leek op voerbakagressie.
Arvid vertelde ook dat als een hond ervaart dat er niet naar zijn signalen wordt geluisterd, de hond leert signalen over te slaan en meteen gaat bijten.
Wat die signalen waren werd me pas helder toen Arvid me dat vertelde en een email stuurde met daarop de escalatieladder. Heel, heel duidelijk!
Ik heb het boek van Arvid meteen besteld en daar veel van geleerd.

Toen mijn hond enige tijd daarna doorbeet toen ik aan zijn bak kwam, wist ik in ieder geval zeker dat het voerbakagressie was.
Ik ben met het artikel van Arvid in "Me and my dog" aan het werk gegaan.
Er is duidelijk vooruitgang en dat iedere stap weken duurt heb ik er graag voor over.

Ik heb weer advies gevraagd aan Arvid toen de agressie tegen ons ineens (na een paar voorbeeldige weken) heftig terugkwam nadat mijn hond was aangevallen door een grote hond (en ik niet in durfde te grijpen).
Arvid maakte me duidelijk hoe belangrijk het voor een hond is dat hij zich veilig bij je voelt en hoe je dat kunt bereiken.

Het is af en toe nog steeds een hele puzzel om hem te begrijpen, ook omdat ik niet alle signalen zie en zijn ervaringen uit het verleden niet ken.
Het is me wel duidelijk, na Arvid's uitleg, emails en boek, dat ik, naast alle goede dingen, ook heel wat fouten heb gemaakt.
Vanuit mijn hond gezien had hij geen reden mij te vertrouwen. En door zijn bijten vertrouwde ik hem ook niet meer. Ik ben aan het leren dat vertrouwen opbouwen, bij hem en bij mij, met kleine stapjes gaat.
Ik heb een heftige tijd achter de rug met dit kleine monster en ben me ervan bewust dat het nog lang niet klaar is.
Goede dingen in het leven zijn nooit makkelijk.

Arvid heeft me het vertrouwen gegeven dat het wel goed gaat komen als ik doorga zoals ik nu doe.
Dat vertrouwen had ik nodig om het nu alleen te durven.
Bedankt Arvid!

Geschreven door: Bea Tabak-westerink
Referentie over: Coaching
Een tijdje terug heb ik Arvid benaderd voor een probleem die ik had met mijn Bull rebel.Rebel luisterde perfect maar zodra die riem los ging zette ze hem op het lopen en duurde het een eeuwigheid om haar terug te krijgen.We hadden zelf al van alles geprobeerd maar niets werkte.Tot dat we Arvid om hulp vroegen.Arvid kwam nadat hij meer te weten kwam over Rebel met een paar tips.Die we dan ook meteen zijn gaan gebruiken.Het heeft even geduurd maar met veel volharding en een hoop geduld liep Rebel afgelopen weekend samen met mijn andere bullen los.Ze had oog voor mij en wanneer ze iets verder wegliep en ik haar riep ,kwam ze meteen terug.Gewoon geweldig en fijn dat Rebel nu ook los kan lopen en los kan spelen en ravotten met andere honden.

Geschreven door: Priscilla
Referentie over: Coaching
Arvid is bij ons thuis geweest voor een sessie met ons en onze border collie Jessy. Jessy is de ADHD'er onder het ras en heeft soms veel last van chaos in zijn hoofd door alle prikkels die hij krijgt.
Arvid heeft ons tijdens de sessie geholpen door aan te geven op welke manieren wij de rust zoveel mogelijk voor hem kunnen bewaren, hoe we het trekken en jagen aan de riem kunnen verminderen en hoe we kunnen oefenen met hier komen wanneer Jessy losloopt.
Wij hebben er veel gehad aan deze sessie en tips en zien met de oefeningen resultaat!
Wij zijn erg blij dat we voor Arvid hebben gekozen omdat wij zijn rustige en beheerste aanpak zeer waarderen.
Arvid heeft ons laten zien dat de meeste zaken voortkomen vanuit ons gedrag en dat ook wij als leiders ons anders moeten opstellen!
Wij blij, Jessy blij!
Wij raden Arvid dan ook zeer aan als hondengedragscoach!!
Bedankt Arvid!

Geschreven door: Cathelijne
Referentie over: Coaching
Bijna een half jaar geleden is Arvid bij ons langs geweest. Het is zo bijzonder om te zien hoe hij met honden om gaat. Zelfs onze reu die totaal niet van mannen houdt gaat voor hem liggen om geaaid te worden. Heel mooi om te zien.

Arvid was bij ons om te helpen met een angstige hond van 1,5 jaar oud. Aan de lijn ging ze hierdoor op afstand al heel erg blaffen naar andere honden. Arvid heeft laten zien dat je vertrouwen moet hebben en haar bescherming moet bieden. Ik wist zelf niet goed wat ik in zo'n situatie moest doen, maar dat weet ik nu wel!

Het probleem is zeker niet van de een op de andere dag opeens over. Arvid geeft je genoeg tips en vertrouwen om er zelf mee aan de slag te gaan. Ondanks sommige tegenslagen gaat het echt steeds beter en zolang ik het aan zie komen weet ik wat ik moet doen.

Arvid, enorm bedankt voor de hulp! We zijn er nog niet, maar ik zie al zo veel verbetering dat ik je echt super dankbaar ben!

Geschreven door: Joyce van Diemen
Referentie over: Coaching
Dankzij Arvid zijn back to basic het hier komen opnieuw aanleren bij mijn 3 jarige Amstaff reu kunnen wij nu weer lekker in het bos wandelen zonder dat mijn hond overal en nergens rond rent en niet meer terug komt. We zijn er nog lang niet maar het vertrouwen bij en in mijn hond is weer terug, dus met nog wat geduld en tijd gaat het straks weer helemaal top.

Geschreven door: Marjolein
Referentie over: Coaching
Arvid heeft ons begeleid toen we onze asielhond van 6 net hadden geadopteerd en tegen een paar probleempjes aanliepen.
Zijn kalme en respectvolle manier sprak mij erg aan. Helder over wat je van een hond én zijn baasjes mag verwachten. Het heeft mij veel vertrouwen gegeven in mijzelf en in onze hond. De trainingen werpen ook nu al hun vruchten af en ik kan coaching door Arvid iedereen aanraden!

Geschreven door: Danielle van Son
Referentie over: Coaching
Onze asielhond Syhra was al een probleem toen we haar op 5 jarige leeftijd kregen. Ze viel veel uit naar andere honden en we hebben ook een aantal bijtincidenten meegemaakt. Na 5 jaar ( op haar 10e)was ze al heel wat rustiger maar waren we nog niet tevreden.
Arvid kwam bij ons om te oefenen in het passeren van andere honden, en in het werken aan het blaffen bij de deurbel. We hebben geleerd om oogcontact met haar te maken als er een hond passeert die ze 'eng' vindt. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Nu een jaar later gaat het een stuk beter. Soms reageert ze helemaal niet meer op andere honden, soms een beetje en soms gaat ze ook nog helemaal door het lint. Maar ze is dan wel sneller weer bij haar positieven. Ook met de deurbel gaat het een stuk beter. We hebben geleerd om op een andere manier naar de hond te kijken en haar het vertrouwen te geven dat ze bij ons in goede handen is. We blijven iedere dag oefenen, en het gaat echt beter. Oh ja, we zijn ook van het calm-diet afgestapt en ze draagt nooit meer een halty, dus dat is ook een vooruitgang!

Geschreven door: Whera
Referentie over: Coaching
Ben blij dat je mij het vertrouwen weer in de honden terug heb gegeven want ik had het opgegeven dat de mannen ooit nog samen zonder muilkorf konden. We zijn in het begin en 1 is met en de ander zonder korf en dat is al heel wat. Super gewoon dat ik er gewoon de moed weer voo rheb om hiermee verder te gaan, Dank je wel, super.

Geschreven door: Wouter en Petra Zieverink
Referentie over: Coaching
Mijn ervaring met Arvid was super. Ik (petra) dacht dat mijn mix staff/pitbull agressief was tegen andere honden en bang voor vliegemeppers en kranten zou zijn . Nou ten eerste agressief is hij niet want namens mij kwam hij nooit bij andere honden in de buurt omdat ik bang was dat hij de honden aan zou vallen,dus hij voelde mij angst en dus hij werd gefrustreed. Maar we hebben gisteren de andere kant van hem gezien en vier verschillende honden en het ging super en het is ook een goede leer voor mij niet zo negatief te zijn. Nou dat is behoorlijk veranderd bij mij gisterenavond andere hond leren kennen en hij heeft ermee gestoeit geen uitvallen naar de hond en ik heb ervan genoten . En vandaag loslaten lopen en met de bal gegooid het was super hier kan ik van genieten heerlijk. Ik was al gek mijn mn hond maar ik geniet er ook helemaal val.

Geschreven door: Chantal
Referentie over: Coaching
Hoi Arvid, Langs deze weg willen we je bedanken voor de tips die je ons gegeven hebt, om onze nieuwe reu Chief te introduceren bij onze andere 2 reuen,broertjes Bambam en Ozzy. Na het opvolgen van jouw tips hebben wij nu 3 prachtige reuen in huis die het goed met elkaar kunnen vinden. Ga zo door!! en suc6 bij alles wat je nog gaat doen om baasjes en hun honden te helpen.

Geschreven door: Stichting Hond in nood
Referentie over: Coaching
Wij als bestuur van Stichting Hond in nood hadden al eerder kennis gemaakt met Arvid inzake een probleemhond uit een asiel, en deze samenwerking verliep zo goed dat wij Arvid hebben ingeschakeld voor een gedragsprobleem bij een van onze buitenlandse honden. Erika valt uit aan de lijn naar andere honden waarbij ze op de achterpoten loopt en salto’s maakt. Arvid is in de eerste plaats de rust zelve wat een must is bij honden die uitermate overgevoelig reageren op prikkels uit hun omgeving. De uitleg is zeer prettig en niet met een beschuldigende vinger naar de eigenaar. Wat wij ook als zeer positief ervaren is dat elke minuut goed besteed wordt aan het probleem en Arvid meer inzicht geeft in hoe je de hond kunt bijsturen in verschillende situaties. Bij een volgend probleem zullen wij zeker weer een beroep doen op Arvid!

Geschreven door: Christina
Referentie over: Coaching
Arvid bedankt dat jij mij zo goed met trouble heb gelopen het lopen gaat uitstekend en is niet meer bang voor geluiden van een trap of container gaat er zels aan ruiken Arvid legt alles goed uit en laat je zien hoe je het moet doen en is prettig in de omgang dus als iemand problemen met haar of zijn hond moet u niet aan twijfelen om met Arvid kontakt te nemen grts Christina

Geschreven door: Sven Van Walle
Referentie over: Coaching
Hey Arvid, graag wil ik je langs deze weg bedanken voor de hulp die je geboden hebt om Dice (Amerikaanse Bulldog) te helpen met zijn probleem tijdens de wandelingen. Ik kan nu zonder problemen langs gefrustreerde honden aan de draad passeren zonder dat hij erop reageerd! Groetjes sven

Geschreven door: Ingrid Alsemgeest
Referentie over: Coaching
Vorige week zondag had ik de eer om Arvid van Putten te mogen ontmoeten en hem met mijn eigen 4 honden te helpen bij een sessie met een agressieve Rottweiler. Deze hond viel uit naar andere honden. De eigenaren waren al 3 jaar bezig met diverse trainingen op diverse hondenscholen en ook hadden ze al gedragstherapeuten geraadpleegd, maar niks had geholpen. Hij had zelfs al enkele malen de vrouw gebeten. Het was de bedoeling dat ik met mijn meest stabiele hond zou beginnen. Ik moest steeds heen en weer lopen,eerst op grote afstand en daarna steeds dichterbij. De Rottweiler was zo gefrustreerd toen hij Willy voor het eerst zag dat hij zijn woede op Arvid probeerde af te reageren en hem tot 2x toe aanviel en hem in zijn gezicht probeerde te bijten. Ik heb met uiterste verbazing en vol bewondering staan kijken hoe Arvid dit aanpakte. Compleet rustig en zonder woorden hield hij de hond alleen maar op afstand zodat hij niet nog eens kon uitvallen. Ik stond met Willy een paar meter er vandaan. En toen begon het wachten tot dat de hond uit zichzelf rustig werd en dan bedoel ik echt rustig, niet meer trekken, niet meer kijken en uiteindelijk liggen met zijn kop naar Arvid toe. En dat allemaal zonder enig commando, de hond deed het uit zichzelf. Op dat moment kreeg hij een beloning. Ik denk dat het de eerste keer wel 20 minuten of langer duurde voordat de hond kalm werd. Uiteindelijk kon ik met Willy langs lopen en vlakbij blijven staan zonder dat de Rottweiler nog maar naar hem keek. Daarna waren de andere honden aan de beurt en ook nog enkele honden van buurtbewoners. Iedere keer viel de hond uit maar je merkte dat de tijd om kalm te worden korter ging duren. Met de ene hond ging het sneller dan met de andere en ook was er duidelijk verschil te zien als de man of de vrouw met de hond liep. Maar zo’n 3 uur later lag de Rottweiler rustig bij allemaal andere honden op het gras. Dit was een mooi moment, vooral voor de eigenaren die dit niet hadden durven dromen. Uiteraard is het probleem nu niet ineens verdwenen en zullen de eigenaren nu zelf aan de slag moeten met alle uitleg en handvaten die Arvid ze heeft gegeven. Ik ben er van overtuigd dat het ze gaat lukken!!! Voor mij was het een leuke, bijzondere en leerzame ervaring waar ik Arvid en zijn vriendin Kim erg dankbaar voor ben. Ik kan Arvid dan ook van harte aanbevelen als je er niet meer uitkomt met je hond!

Geschreven door: Mirjam
Referentie over: Coaching
Het is nu ongeveer 4 weken dat Arvid bij ons was, na toch wel een noodkreet van onze kant. Onze hond, schotse herder langhaar, had mij gebeten. Dit was wel eens eerder gebeurd maar nu kwam hij na correctie nog een keer terug. Dat maakte mij erg bang en mijn partner vond dat Billey maar beter kon gaan of anders kon inslapen. Een kleine twee maanden geleden was ik door de trimster al naar Arvid verwezen en er stond een afspraak, maar dat zou nog drie weken duren. Gelukkig kon Arvid zichzelf vrij maken om eerder te komen. Onze hond Billey is van pup af aan al bij ons. We hebben de klickertraining gevolgd bij een van de Gaus hondenscholen. 4 klassen hebben we dit gevolgd en later nog een klas bij een andere Gaus hondenschool in Rotterdam. Daar mocht Billey niet meer komen omdat hij te veel op loopse teven reageerde. Vanaf pup af aan wilde Billey eigenlijk niet werken, niet voor ons, niet voor voer. Zodra hij iets 3 of 4 keer gedaan had wist hij het wel en was hij niet echt te motiveren. Hij keek niet naar ons op en nam een zelfstandige houding aan, zo leek het. Gaande de jaren liet Billey altijd wel zien dat hij het heus wel wist allemaal maar ook zeker dat hij ons niet zag als leiders. We hebben meerdere scholen afgelopen. Bij Rinus Biemans zijn we terecht gekomen omdat het buiten met een pupeigenaar geescaleerd was en Billey eigenlijk nooit wilde komen. Bij Rinus deden we agility training en gehoorzaamheid. Billey vond dit leuk om te doen en na een paar keer achterna gezeten te zijn door de trainer om in onze veilige zone te komen zitten als wij hem riepen, kregen we ook het “hier komen”onder de knie. Let op Billey weet het allemaal wel, maar had gewoon lak aan ons. Hij stond altijd een soort van afweging te maken….. wat levert het me op om te komen. Met een jaar heeft mijn partner een keer geknokt met hem, toen sloegen bij Billey de stoppen door, hij was onbereikbaar. Leek er niets van de snappen). Omdat ondanks al deze trainingen ontwikkelde Billey diverse angspatronen. Van af pup had hij al de bibbers van piepjes van een mobiel of hardloophorloge. Van af pup af wilde hij soms al niet lopen. Naar buiten gaan is met regelmaat een drama, omdat hij gaat bokken aan de riem tot bloedens toe. Scaters en rolschaatsers roepen angst bij hem op, en dan gaat hij er op af!. De mixer en de stofzuiger. De laatste tijd wilde hij ook de vogels pakken die wij als huiskamerdier hebben. Uiteindelijk konden we steeds net op tijd de echte problemen voorkomen. We hebben ook nog sats gedaan van Kayce Cover. Een schitterende manier. Hier reageerde Billey heel goed op. Waar wij toen achter kwamen is dat Billey eigenlijk altijd op zoek is naar adrenaline verhogende situaties. Hierdoor gaat hij dan helemaal uit zijn dak voor dingen die eigenlijk de moeite niet waard zijn. Wat we ook leerden is hoe slim Billey is. Hij kent bijvoorbeeld van een knuffel de linker en rechter arm, pootje, neus, oor. Maar kan ook deze knuffel in mijn rechter hand leggen en aanraken met zijn linker poot. Verder weet hij zeker de naam van 8 verschillende speeltjes en hij raakt ze aan op commando als hij er zin in heeft. Nu kijken wij ook naar Ceasar Milan en hebben de befaamde correctie pssst met porretje ook toegepast bij Billey. Daar werd hij met regelmaat alleen nog maar feller van. Hij pakt het dus met regelmaat niet goed op. Wat ook lastig was voor ons is dat Billey met bezoek in huis onbetrouwbaar was. Hij moest altijd in de keuken achter het kinderhekje om escalatie te voorkomen. HET BEZOEK van Arvid. Na heel geduldig naar ons te hebben geluisterd, gaf Arvid aan dat we eerst moesten bepalen of we er wel of niet meer voor wilden gaan. Geen gesprekken meer over een ander huis zoeken voor hem of nog erger…. Billey laat veel onzekerheid zien aldus Arvid. Een hele slimme hond, maar erg onzeker. Dus de prikkeling van de intelligentie moeten we zeker blijven doen, maar ook zodra hij voor ons kiest, en zijn actie afbreekt dit belonen met wat lekkers. Daarnaast mogen we de situaties die tot escalatie kunnen leiden niet meer uit de weg gaan. Want dan wordt Billey alleen maar onzekerder. Daarna vroeg Arvid of ik wat wide mixen met de staafmixer. Dan zul je net zien dat Billey daar amper van uit zijn dak ging. Vervolgens zouden we de kat op de arm nemen, want dat is iets wat Billey niet accepteert. Nou zie je het misschien wel voor je. Onze Billey achter het hekje in de keuken, ik midden in de huiskamer met de kat op mijn arm, Arvid een meter bij mij vandaan en mijn partner mag het hekje open doen. Zodra het hekje opengaat stormt Billey blaffend en grommend met de tanden bloot op mij af. Mijn hart zat gelijk in mijn keel. Poes blijft gelukkig stil zitten – doet ze anders nooit – en Arvid doet een stap naar voren met beloning in zijn hand en Billey KIEST om zijn vaart te minderen en naar Arvid te gaan voor de beloning!! En steeds als Billey er voor koos om naar hem te komen werd dit beloond. Billey kreeg even wat pauze en toen gingen we met de papegaai aan de slag. Mijn partner nam de rol over van Arvid. Het ging goed! Alleen toen mijn partner zei dat de snoepjes opwaren en Arvid nieuwe pakte liep op een of andere manier de spanning toch te hoog op voor Billey en viel hij uit dit keer naar Arvid. Die verblikte of verbloosde niet!. En dat maakte weer een indruk op Billey. Die staakte wel meteen zijn gedrag. We besloten dat het even genoeg was voor Billey en we hebben nog wat gepraat. Voor ons is veel duidelijk geworden. We zijn nu met Billey volgens het advies van Arvid aan het werk. Wij zijn er goed tevreden over omdat we de algehele onrust bij Billey zien zakken. Hij is nu ook tussendoor kalm en kiest steeds vaker ervoor om een snoepje te komen halen. We zijn er nog niet maar we zien nu wel dat het effect anders is dan bij de andere trainingen. Het is niet makkelijk af en toe omdat hij ook zo slim is en de situaties ook probeert uit te buiten. Billey creert ook al heel zijn leven snel iets anders als hij het ene heeft afgeleerd. Nu ook bijvoorbeeld gaat hij als hij achter het hekje zit een soort van verontwaardigd blaffen, en hij heeft misschien ook wel gelijk. ER zal een dag zijn dat we het hekje niet meer nodig hebben! Met bezoek is het al twee keer veel beter gegaan! Vanavond heeft hij de hele avond in zijn mand gelegen, ondanks dat de poes boven aan het rennen was! Billey heeft niet geblaft of is er niet op af gerend. Uiteraard heeft hij hiervoor wel veel snoepjes van mij gekregen. Elke keer op het moment dat hij aanstalten maakte om toch uit de mand te gaan en op mijn nee toch weer ging liggen. Arvid bedankt tot zover! ik hoop dat je nog een keer kunt komen maar voorlopig zijn we goed op weg!

Geschreven door: Jans
Referentie over: Coaching
Ik wil hier graag mijn verhaal neerzetten over ons maatje, onze bordeauxdog Buddy hoe hij was en nu dankzij Arvid van the dog lounge is geworden. Onze Buddy is een Bordeauxdog van bijna 5 jaar oud. Wij kozen toen voor de bordeauxdog omdat het karakter ons zeer aantrok. Toen Buddy bij ons kwam was hij 8 weken,en hebben wij een puppycursus met hem gedaan. Toen Buddy 2 jaar werd begon eigenlijk het probleem met uitlaten,Bud trok gigantisch aan de riem en als hij een andere hond zag moest ik mijn hakken in de grond zetten of nog liever een paal in de buurt vinden om me eigen aan vast te houden, het uitlaten is nooit geen pretje geweest,terwijl hij los wel mee kan en beter luistert dan aan de riem. Op andere honden is hij nooit zo gek geweest buiten terwijl als wij visite met een hond hadden dan ging dat altijd goed. Wij kregen het advies om Bud te castreren om zijn dominantie te verminderen, helaas heeft dit bij Bud niet geholpen,hij bleef trekken en uitvallen naar andere honden. 4 jaar later hebben wij een border collie Luna erbij gekregen en dat ging zo goed met bud samen,dat wij besloten om nog een hond in huis te nemen. We kregen de kans om een kruising bordeauxdog en mastino te kopen, helaas was dit teefje door haar moeder afgestoten en moest zij met 6 weken al weg. Toen wij haar, Noa, in huis hadden ging het goed tot de vijfde dag, Bud had een koekje en in een onbewaakt ogenblik liep Noa naar Bud en kreeg een knauw van hem, precies op het zachtste gedeelte van haar kopje. Bud zijn tand was er precies in gegaan en Noa lag dood op de grond. Dit alles gebeurde voor mijn ogen en ik wist me hier geen raad mee. Heel mijn vertrouwen in Bud was in 1 klap weg. Ik wilde niets meer van hem weten,mijn maatje die mij dit aandoet hoe kan dit,veel verdriet om het verlies om Noa en heel erg boos op Bud. Wat moest ik doen ik wist het niet meer. Ik belde de dierenarts op om raad te vragen en zij stuurde mij door naar een gedragsspecialist, toen ik die opbelde en mijn verhaal vertelde kreeg ik als antwoord sorry maar hier kan ik u niet mee helpen. Toen zag ik op hyves tussen mijn vrienden Arvid staan en ben eens gaan kijken op zijn site of hij wat kon doen voor mij. Ik belde hem op met de vraag: kan jij ons helpen met het vertrouwen terug te krijgen in Bud, en heb toen mijn hele verhaal gedaan, nog helemaal geemotioneerd en hulpeloos. Hij heeft mij toen gerustgesteld en het een en ander uitgelegd en zei dat hij al over 3 dagen kon komen en dacht dat hij ons zeker wel kon helpen. Die 3 dagen duurde lang ik zat immers in huis met een hond die ik niet vertrouwde, maar kreeg mailtjes van Arvid dat ik hem elk moment kon bellen mocht ik het niet uithouden tot zaterdag. Zaterdag was aangebroken en Arvid kwam bij ons thuis. Hij had ons verteld dat hij misschien dingen ging zeggen of doen wat wij misschien niet leuk vonden, maar als je zo hulpeloos bent vindt je alles goed en wij stemde daar mee in. Arvid liet Buddy en Luna snuffelen en gaf Luna af en toe een correctie omdat zij heel veel tegen je aanspringt. Dit zagen wij ook als een probleem maar het was ons nog nooit eerder gelukt om het eruit te krijgen. Toen begonnen we te praten en vertelde Arvid zijn omgang en werken en gedachtes over honden. Wij konden ons hier goed in vinden en een hoop weet je ook wel alleen hoe je het moet uitvoeren is een heel ander verhaal. Arvid liet ons alles zien en beantwoorde heel veel vragen. Arvid gaf ons het verlossende woord JA buddy is te vertouwen hij is geen valse hond, wij moeten er aan werken om ook daad werkelijk zijn leider te zijn en hem duidelijk maken dat hij het nooit van ons hoeft over te nemen. Hij had nooit Noa mogen corrigeren dat had ik moeten doen, dus op dat moment was hij de leider en dat is niet juist. Terwijl wij Arvid eigenlijk alleen hadden laten komen voor ons vertrouwen in Bud te krijgen heeft hij ons met nog veel meer dingen geholpen. Arvid wilde naar buiten met Bud dus daar gingen we. Arvid zag het probleem direct wat betreft het trekken aan de riem. Hij nam Bud over en werkelijk waar na een paar correcties had hij Bud naast hem lopen. Wij stonden met ons mond vol tanden en konden het niet geloven. Hij vertelde hoe we moesten corrigeren en moesten reageren op Bud en het werkte gewoon. Al die jaren uitlaten met een trekkende hond van 73 kilo is geen pretje maar dat het zo snel op te lossen was hadden we nooit kunnen bedenken. Hetzelfde met uitvallen naar andere honden. Er kwam een herder aan waar Bud altijd naar uitvalt en Arvid zag zijn kans om ons te leren hoe we dat konden verhelpen. De eigenaar van de herder wilde gelukkig helpen. De eerste keer viel Bud uit, de tweede keer was minder en de derde keer liep Arvid met Bud en de vrouw met de herder naast elkaar met een slappe riem. Af en toe een correctie maar hij liep daar wel mooi. Toen gaf Arvid de riem aan ons over eerst mijn man en toen ik. We liepen met een nieuwe hond. In zo’n korte tijd zo’n groot probleem opgelost, we stonden hier heel versteld van. Na 2 uur buiten geweest te zijn hebben we nog even binnen zitten praten en alles op een rijtje gezet. Hoe wij moeten reageren en wat wij moeten doen, ook nog wat dingen in huis besproken zoals blijf in de mand als er visite is of komt en het springen van Luna. Wij belde Arvid voor 1 vraag: kan ik mijn hond weer vertrouwen? Maar eigenlijk heeft hij ons een hele goede en effectieve manier,die werkelijk gelijk resultaat boekt, geleerd. Ik laat met plezier mijn honden uit dankzij Arvid, We zijn nog steeds aan het trainen omdat we het niet willen laten verslappen en hebben er sinds kort een bordeauxdog pup bij. Arvid begeleidt ons nog steeds en helpt ons wanneer wij vragen hebben of op problemen stuiten. Door Arvid heb ik mijn vertrouwen terug in mijn maatje. Arvid, nogmaals jij verhelpt een hoop problemen en als je meer bekendheid krijgt, weet ik zeker dat er minder honden in het asiel terechtkomen of een spuitje krijgen. Het probleem is hoe je ermee omgaat en jij leerde ons hoe en daar zijn we je dankbaar voor.

Geschreven door: Liszeth Rooijakkers
Referentie over: Coaching
Wat een onvergetelijke beleving ! Al bedenkende hoe ik de rust kon laten wederkeren met onze hondjes Franske en Fonske (een franse bulldog en jack russel) kwam ik via google uit bij The Dog Lounge. Ik zocht respectievelijk een honden fluisteraar , iemand die weet hoe honden denken. Bij het eerste telefonische contact met Arvid voelde dit al meteen heel goed en vertrouwd aan, wat voor mij persoonlijk heel belangrijk is. Een afspraak gemaakt , en daar kwam Arvid aan in Helmond. Lekker vertrouwd en rustgevend zo was het , maar even afwachten wat de hondjes er van zouden vinden,ook heel belangrijk natuurlijk. Dus na een gesprek met Arvid op naar de hondjes. Ongelofelijk! normaal gesproken springen ze je omver maar bij Arvid sprongen ze dus niet, al omhoog kijkende wat de “leider” in dit geval Arvid van hen verwachte . Nou ik was best even “jaloers” hoor, ik maar commando’s geven en noem maar op en ze dachten blijkbaar wat moet zij nou van ons wij zijn toch de baas. Arvid kan een hond lezen, ik heb me werkelijk zitten te verbazen hoe hij met honden omgaat, gewoon weg super . Niet alleen ons Franske en ons Fonske hebben deze dag veel geleerd maar ook de baasjes, en dat allemaal op een middag op een lekkere rustige manier. De gehele week raakte ik er niet over uitgesproken tegen andere mensen, Nou om er niet te groot verhaal van te maken, voor The Dog Lounge kwam wilden ze niks en na deze middag met Arvid wilden ze alles, de rust is wedergekeerd gelukkig en ik zal deze middag de rest van mijn leven niet meer vergeten . The Dog Lounge B E D A N K T !!!! en voor alle hondenliefhebbers D O E N !!!! Liszeth Rooijakkers Helmond

Geschreven door: Iris
Referentie over: Coaching
Ik wist dat er iets niet helemaal goed gaat, best wel tevreden over het gedrag van mijn honden maar ik wist het kan beter. Dus Arvid benaderd mijn lange verhaal van mijn 3 boxers aan hem gemaild zodat hij precies wist wat welke hond doet of niet doet. Ik heb 3 generaties boxers de oudste. Demsie is 7 jaar en eigenlijk een hond waar ik mee kan lezen en schrijven alleen tijdens de wandelingen wil ze nog wel eens onaardig doen tegen andere honden, maar niet zo storend dat het lastig is je weet het en voorkomt het. Aura de dochter van Demsie een super sterke dame met een hoge werkdrang en energie voor 10, kan behoorlijk aan de riem trekken en is super enthousiast. Is gek op aandacht en zorgt ervoor dat ze die ook krijgt. Boraya de dochter van Aura een hele aanwezige dame met behoorlijk veel pit kan echt aandacht afdwingen en weet mensen ook te verleiden met haar mooie donkere ogen. Kortom een heerlijk stel honden, wat is het probleem zou je zeggen? Nou ik dacht het valt wel mee, na mijn sessie met Arvid wist ik wel beter, het kan veel beter. Mijn wens is dat ik met deze 3 dames tegelijk over straat kan zonder me druk te maken over wat er kan gebeuren. Dat kan jij ook vertelde Arvid mij, nou kom maar op. Eerst werd mijn verhaal over mijn drie dames doorgenomen nou daar kwam al het een en ander uit. Met name mijn gemoedstoestand die erg belangrijk is bij het opvoeden van de honden. Rust en consequent, twee dingen die mij van nature niet echt gegeven zijn maar wel graag wil hebben. We hebben flink gewerkt met de twee jongste honden want Demsie, de oudste, is eigenlijk zoals het bijna zijn moet. Wat mij erg opviel is inderdaad dat zodra je ook maar enige emotie toont ze het gelijk van je overnemen. Arvid heeft me het gedrag van de honden eigenlijk heel goed vertaald dat je ook snapt waarom ze bepaalde dingen doen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik eerst een soort van schuldgevoel had tegenover de honden want tenslotte ben ik degene die ze dit gedrag heeft bij gebracht. Dus de uitdrukking alleen rust kan u nog redden is niet uit de lucht gegrepen.Ik ben de omgang met de honden heel erg aan het veranderen en het is super om te zien hoe goed de dames hierop reageren. Ik heb de lat ook niet zo hoog gelegd en doe het stap voor stap zodat ik mezelf niet kan teleurstellen. In huis is de verandering heel groot als er aangebeld wordt, zet ik ze op hun plaats waar ze moeten blijven. Bezoek komt binnen, ik vraag hen om mijn honden compleet te negeren, niet aankijken geen namen noemen en zeker niet met een hoge stem opgewonden mij vertellen hoe knap het is dat ze blijven. Dan corrigeer ik het bezoek hahaha. Bezoek is binnen ze nemen plaats en…… na een paar minuten gaan de dames heel relaxed liggen en hebben geen belangstelling meer voor het bezoek. SUPER prachtig dat ben ik nu stap voor stap aan het uitbreiden alles gebeurd pas als hun gemoedtoestand rustig is. Dat betekend dat die van mij ook rustig moet zijn. Het is dus niet alleen voor de honden maar ook voor mij beter, het is behoorlijk intensief en er wordt je regelmatig een spiegel voorgehouden. Maar ik wordt elke keer beloond door de honden die hier super goed op reageren. Ik heb al wat ervaringen met andere hondenscholen. Heel leuk, maar niet met een duidelijke visie. Ik heb het zelfs meegemaakt dat een trainer het nodig vond om Demsie met een riem te slaan toen ze uitviel naar een andere hond en ik de mededeling kreeg van “zo dat doet ze nooit meer”. Ik ben uiteraard gelijk vertrokken want ik stond op dat moment niet voor mezelf in. Dat was echt niet nodig. Arvid heeft mij duidelijk gemaakt hoe het anders kan en weet dat ik nog wel een hoop werk zal hebben maar ik zal binnenkort mijn wandeling gaan maken met drie boxers tegelijk.