fbpx

Uitleg en werkwijze

Bezoek aan huis

Niet elk probleem is zomaar op te lossen. Een uitgebreide analyse van je hond in de omgeving waar het probleem zich voordoet, is hiervoor noodzakelijk. Hondencoach Arvid van Putten analyseert bij jou thuis het gedrag van je hond en biedt je vervolgens een passende oplossing om het probleemgedrag tegen te gaan. Een hond die uit zijn vertrouwde omgeving weggehaald wordt, kan ander gedrag vertonen. Daarom geeft Arvid van Putten de voorkeur om bij je thuis te komen.

Tijdens het huisbezoek krijg je uitgebreide handvaten om zelf aan de slag te gaan met je hond om zo het ongewenste gedrag te verhelpen. Tijdens het consult zal je ook zelf voornamelijk aan het werk zijn. Wij zullen je begeleiden zodat je zo goed mogelijk leert hoe je je hond kan trainen zodat wanneer we weer weg gaan, je het zelf ook kan.

Werkwijze

Een eigen keus is sterker dan een opgelegd bevel. Als de eigen keus van de hond veranderd is, kan deze keus ook gemaakt worden op het moment dat de hond niet onder appel staat. Arvid en team werken dan ook voornamelijk op een manier waarop de hond zelf keuzes gaat maken. Je hond leren eigen keuzes te maken is minder makkelijk dan bijvoorbeeld een commando te geven of te lokken/af te leiden. Het is dus zeker niet het makkelijkste traject, maar wel de meest succesvolle op lange termijn.

Als een hond zelf kiest om iets te doen, is dat sterker dan een commando