fbpx

365 Trainingsriem

365 trainingsriem mogelijkhedenBijna een jaar geleden ben ik gaan nadenken wat ik mis in een riem. Ik wilde graag een riem die ik op verschillende manieren kan inzetten. Tijdens mijn sessies, tijdens het trainen met honden en natuurlijk ook gewoon voor dagelijks gebruik. Met een beetje brainstormen kwam ik op de schets die je hiernaast ziet staan. De zwarte lijn is de basis lijn en door een bevestigingspunt in het midden te maken wordt deze riem multi functioneel. De tekening laat drie varianten zien: 1, 2 en 3. Om een beter beeld te geven, zal ik ze uitleggen.

1) Tijdens meerdere sessies liep ik tegen het probleem dat de eigenaar regelmatig de hond niet kon houden en daarmee een onveilige situatie ontstond. Met wat kunst en vliegwerk kon ik altijd wel er voor zorgen dat ik een tweede lijn vast had die als back-up diende. Maar door een extra bevestigingspunt te maken in de riem, is het nu mogelijk om simpel een tweede riem te bevestigen. In het pakket hebben we een riem opgenomen die een aparte kleur heeft ten opzichte van de andere riemen en keuzes. Zo wordt de kans klein dat je als trainer of als eigenaar de verkeerde riem pakt.Asielhond viel uit naar personeel

Met de trainerslijn kan je ook veilige situaties creëren bij honden die naar mensen uit kunnen vallen. De foto hiernaast is bij een bezoek aan een asiel. Van twee riemen heb ik deze constructie gebouwd zodat als de hond bij een uitval nooit een begeleider kon grijpen. Met de 365 trainingsriem en de trainerslijn is deze situatie simpel te maken.

 

2) Kindhulp. Ik zie regelmatig dat kinderen met een hond lopen. Maar hoe leer je een kind aan om met de hond te lopen? Een hond van 5 kg die trekt, dat gaat nog wel. Maar een hond van 60 kg die wel eens een andere kant op wil, die geef je minder snel mee met je kinderen. Nu is dat wel mogelijk. Door een handvat aan het bevestigingspunt te maken, kan je als ouder de riem vast blijven houden. Gaat je hond er vandoor, dan heb je zelf nog de controle en voorkom je ongelukken met het kind en/of de hond.

2) Fietsen/uitlaten. Veel standaard riemen zijn te lang om fijn te gebruiken als je met je hond gaat fietsen met het risico dat de hond voor of achter de fiets duikt en je valt. Een beugel aan de fiets heeft weer als nadeel dat de hond niet ontspannen de behoefte kan doen even wat verder op dat grasveld. Een rollijn kan een hond dichtbij houden en ver weg. Helaas heb ik daar weer vaak gezien dat het toch fout gaat en de hond er vandoor ging. Met de 365 trainingsriem en het 30 cm handvat, kan je fietsen EN je hond op een grotere afstand de behoefte laten doen. Naast het fietsen kan je op deze manier natuurlijk ook gewoon wandelen.

3) Heb je meerdere honden en ben je alle aparte riemen zat? Koppel dan een extensie aan de bevestigingsring en van 1 hond gaat de riem naar twee honden. Maar het hoeft niet bij 2 te blijven. Je kan net zo veel extensies aankoppelen als je zelf wil (totdat de ring vol is natuurlijk). In deze opzet is ook getest met het fietsen met meerdere honden en ook dat ging goed. En zelfs iemand met een scootmobiel heeft aangegeven het een uitkomst te vinden om zo meerdere honden gelijktijdig uit te laten. De extensies komen in twee lengtes. Veel honden willen graag naast elkaar lopen, maar je hebt ook honden die het fijner vinden om voor elkaar te lopen. De extensie van 100 cm geeft daar uitkomst op. Of als je honden naast elkaar naast je lopen is een verlengde extensie ook fijn.
Let op: de 365 trainingsriem is nooit ontwikkeld om te dienen als correctie methode. Van de testers kregen we dan ook terug dat ze het lastig vonden om 1 hond te corrigeren in deze opzet. De andere hond had daar dan ook last van. Daar is deze riem dan ook niet voor gemaakt.

Naast deze basis functionaliteiten is er nog veel meer. Zo kan je met de 30 of 40 cm handle je hond van en naar een behendigheidsveld brengen. Dit handvat stop je bijvoorbeeld makkelijk in je zak.
Aan alle handvatten zit een ring. De ring aan het handvat van bijvoorbeeld de 365 trainingsriem kan je gebruiken om de riem makkelijk over je schouder mee te nemen bij een wandeling waarbij je hond even los kan van de riem. De ring maak je vast aan de musketonhaak en daarmee krijg je een lus. De lus die je zo creëert, kan je ook gebruiken om je hond even vast te zetten als je beide handen nodig hebt. En dit zijn nog niet eens alle mogelijkheden.

De trainingsriem voor alle omstandigheden, vandaar ook de naam die is afgeleid van anyplace, anytime, anywhere.

De 365 trainingsriem en alle extra onderdelen is in samenwerking met El-Perro gemaakt en zijn vanaf nu beschikbaar in de winkel.

Over de auteur

Scroll naar boven